Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grad Rijeka najoštrije osudio divljanje i nasilje na Platku

Ne prestaju reakcije na brutalan napad MMA boraca na dvojicu HGSS-ovca i djevojku u nedjelju navečer na Platku. Oglasio se i grad Rijeka, koji za nasilnike traži najoštrije kazne.”Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku.

Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.

Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustvom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tuče, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati. – reakcija je to vodstva Grada Rijeke i jasna poruka koja se suprotstavlja nasilju pozivajući na izricanje strogih kazni počiniteljima”, priopćilo je vodstvo grada Rijeke.

Reakcija MMA Unije

Budući da je jedan od nasilnih mladića bio je aktivni amaterski MMA borac, iz Hrvatske MMA Unije najoštrije su osudili svaki oblik nasilja izvan granica sporta te istaknuli da ne podržava i ne odobravaju bilo kakva nasilna ponašanja.

– Upoznati smo s incidentom u kojem je sudjelovao jedan aktivni amaterski MMA borac, sad već bivši član kickboxing kluba Dynamite iz Rijeke, navodi MMA Unija.

– U ime svih naših članova želimo iskazati zgražanje nad svakim činom nasilja, kao i našu predanost u promicanju sportskog fair playa i pozitivnih vrijednosti, navedeno je.
Divljaštvo na Platku

Podsjetimo, nakon sumanute vožnje po skijaškoj stazi, automobil u kojem su bila tri mladića zaglavio se u snijegu.

Od pripadnika HGSS-a koji je bio u službi tražili su da im izvuče automobil. Kada je rekao da ne može, napali su ga verbalno, a onda i fizički.

Muškarac koji je priskočio u pomoć zaradio je prijelom ruke, a nekoliko udaraca primila je i djevojka koja je pokušala smiriti situaciju. Svima, pa i HGSS-ovcu koji je dobio nekoliko udaraca u glavu, u riječkom KBC-u ustanovljene su lakše ozljede.
Optužni prijedlog protiv trojice mladića

Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku u kojoj su ozlijeđene tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja.(hrt)