Aktualno OG sada Ogulin

U ogulinskom proračunu osigurana sredstva za očuvanje prirode i zaštitu okoliša

Tijekom ove kalendarske godine Grad Ogulin planira iz svog proračuna izdvojiti 225.000,00 eura za provedbu Programa očuvanja prirode i zaštite okoliša. Programom su predviđene aktivnosti vezane uz obavljanje poslova higijeničarske službe, odnosno hvatanje i zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica na zakonski propisan način, te naknade vlasnicima za kastraciju i udomljavanje, za što je predviđen iznos od 48.500,00 eura. Grad Ogulin kao jedan od osnivača sufinancira redovnu djelatnost Centra za gospodarenje otpadom ”Kodos” u iznosu od 12.500,00 eura.

Za razne komunalne i ostale usluge na području očuvanja prirode i zaštite okoliša, poput sanacije divljih odlagališta, uklanjanja oronulih objekata i sl., planiran je iznos od 94.000,00 eura.
U okviru kapitalnog projekta nabave urbane opreme osiguran je iznos od 20.000,00 eura za nabavu opreme poput klupa, koševa za otpad i sl., a u okviru tekućeg projekta uređenja prilaza u zaštićeni krajobraz ”Klek” planirana je kapitalna pomoć javnoj ustanovi ”Natura Viva” u iznosu od 15.000,00 eura. Isto tako, planiran je iznos od 15.000,00 eura za isplatu naknada građanima u slučaju nastanka šteta od elementarnih nepogoda.

Ovim proračunom, 20.000,00 eura osigurano je za kapitalni projekt dobave i ugradnje montažnog javnog WC-a. Javni WC se planira postaviti na parkiralište pored školske dvorane Ivica Cindrić – Piva, gdje se nalazi i punionica za električne automobile. Na taj način riješila bi se ozbiljna potreba za objektom ove namjene u centru grada, a koja je posljedica značajnog porasta gospodarske i turističke aktivnosti posljednjih godina.