Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bivši elitni policajac iz odjela za zaštitu VIP osoba uhićen nakon pljačke, šokirao priznanjem

Denis S. uhićen je već sat vremena nakon pljačke banke. U policiji je priznao čak 19 razbojništava!

Treba li biti iznenađen činjenicom da je bivši zaposlenik MUP-a, točnije nekadašnji djelatnik UPPS-a (riječ je o Upravi za posebne poslove sigurnosti, odnosno jedinici Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koja obavlja policijske poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora; op.a) i utrenirani interventni policajac odradio jučer u pola bijela dana, kako ga se tereti, oružani prepad u poslovnici banke na zagrebačkoj Radničkoj cesti? I da mu to, prema sumnjama istražitelja, nije jedini grijeh s druge strane zakona? Naime, nakon što je u ljeto 2021. godine na vlastiti zahtjev napustio MUP zbog privatnih i poslovnih razloga, Denis S. se bacio u poslovne vode, no nije dugo trebalo da odluči slijediti primjere osoba protiv kojih se dugi niz godina u MUP-u borio i uhićivao ih.
Jučer oko 11.20 sati kada je ušao u poslovnicu banke na Radničkoj cesti, prvo je svu pažnju fokusirao na zaštitara. Razoružao ga je i utjerao strah u kosti svojim siledžijskim pristupom cijelom osoblju banke, nakon čega je s plijenom otrčao van poslovnice, i to direktno prema Borovju gdje neprijavljeno, kao utočište, koristi jedan stan.

Nije stigao uživati u plodovima svog razbojničkog plijena jer su mu njegovi bivši kolege iz policije, predvođeni specijalcima, vrlo brzo ušli u trag. Odmah je uhićen te odveden na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pritisnut dokazima, kako doznajemo, priznao čak 19 razbojništava od čega čak njih pet u banke, dva u poslovnicu FINA-e, a ‘padale‘ su i pošte…

Prema informacijama kojima raspolažemo, u njegovu slučaju uhićenje koje je uslijedilo svega sat vremena od razbojništva na Radničkoj jučer, nije bilo slučajno već je Služba općeg kriminaliteta, intenzivno tragajući za počiniteljima ranijih razbojništava u novčarske institucije koja su se zaredala, unazad mjesec dana uspjela povezati ‘konce‘ te svog bivšeg kolegu, na osnovu dotad prikupljenih dokaza i indicija, staviti pod posebne mjere.
Inače, netom prije odlaska iz policije odlučio je osnovati d.o.o. koja se bavi savjetovanjem u vezi s poslovanjem, a ista tvrtka pruža i još niz drugih usluga. Gdje je i zašto zapelo u tom poslovnom svijetu zna samo Denis S.

U svakom slučaju Denis S. je jučer, nakon što je policija protiv njega dovršila kriminalističko istraživanje i podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu, završio kod pritvorskog nadzornika, a potom je priveden na ispitivanje u državno odvjetništvo.(Hajdi Karakaš Jakubin, Marin Dešković, jutarnji.hr)