Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Matić: Netko ne može ostati živ – ili Zelenski ili Putin. Možda i doslovno

Gost N1 Studija uživo bio je SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić.Komentirajući rat u Ukrajini, Matić je rekao da ne vidi kraj toj priči.

“Nijedna strana sada ne želi za stol. Jer ako se netko mora odreći svog teritorija, onda je to mogao i nakon prvog dana, a ne sad nakon 100.000 mrtvih. Netko ovdje ne može ostati živ, možda doslovno, ali nadam se samo politički – bilo Volodimir Zelenski, bilo Vladimir Putin. Čemu toliko razaranja ako će se priča vratiti na nultu točku? To je suludo”, rekao je.Matić ističe da nas povijest uči da u duljem razdoblju okupator ne uspijeva.

“Ukrajinci brane svoje, nisu ušli ni milimetar na područje Rusije. Mi smo pobijedili, vjerujem da će i Ukrajina. Sretan sam što je Europa ujedinjena. Bez pomoći Europe i SAD-a Rusi bi napravili ono što su htjeli. Zasad nisu i nadam se da ni neće.”

“Onaj tko pokrene agresiju je kriv i tu više nema razgovora. Sve simpatije prema njima, i one najmanje, zamiru. A agresiju je pokrenula Rusija”, dodao je. Više na N1.