Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Selak Raspudić poručila Jandrokoviću da Sabor nije ‘njegova lokalna birtija’, on joj odgovorio: ‘Meni se čini da ste nervozni!’

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je u srijedu optužbe zastupnice Marije Selak Raspudić (Most) da onemogućava da njezin prijedlog izmjene saborskog Poslovnika dođe na dnevni red.„Optužili ste me da Vas blokiram u reformi Sabora, a nisam Vas blokirao nego uputio na Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav”, poručio je Jandroković zastupnici Selak Raspudić koja je otvorila tu temu.

Selak Raspudić navela je da je Jandroković onemogućio da njezine prijedlog izmjene Poslovnika, prijedlog reforme Sabora, dođe na dnevni red. Tvrdi da je ona ovlašteni predlagatelj izmjena Poslovnika pozivajući se na odredbe Ustava i da Jandroković zloupotrebljava svoju funkciju predsjednika Sabora.”Svake sile za vremena gospodine Jandrokoviću, vi ste vremeniti a ne vječni i vašem proceduralnom nasilju doći će jednom, i to skoro, kraj”, poručila je Selak Raspudić Jandrokoviću dodajući da Sabor nije njegova “lokalna birtija”.

“Sakrili ste ovo jer se bojite, toga da će se mojim predloženim izmjenama riješiti problem prazne sabornice, nekvalitetnog funkcioniranja saborskih odbora, da kontinuirano Vlada podvrgava Sabor sebi i ne odgovara na zastupnička pitanja”, dodala je .

Selak Raspudić je prošlog tjedna u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjena Poslovnika kojim želi rad Sabora učiniti efikasnijim i kvalitetnijim te mu vratiti ugled u javnosti.

Odbacivši njezine optužbe kao spin i manipulaciju, Jandroković je naveo da je postupio u skladu s Poslovnikom i dosadašnjom praskom.

Ističe da je izrijekom propisano da Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav predlaže donošenje i promjene Poslovnika.

„Dakle govorili ste neistine”, kazao je i dodao da je na njezin prijedlog odgovorio u roku dva dana.(Tportal)