Aktualno OG sada Ogulin

Brze stijele i Smajlići putuju na državnu završnicu u Rijeku

U Gradskoj sportskoj dvorani Ogulin održan je Telemach Dan sporta veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.
Mlade je sportaše podržali su zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i predsjednik gradskog vijeća Marinko Herman.
„Hvala Telemachu i Sportskim igrama mladih što su još jednom odabrali Ogulin za domaćina Dana sporta i na izvrstan način djeci omogućili da se druže i natječu” -izjavio je Daniel Vukelja.

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

“Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.
Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Svenom Stošićem, mladim košarkašem KK Ogulin.

Foto:Karlo Šutalo