Aktualno Sport

Rukomet – derbi začelja pripao Ogulincima

2.HRL zapad, 15.kolo
SENJ – OGULIN 22:31 (11:15)
Rukometaši Ogulina u subotu navečer igrali su u Senju utakmicu 15.kola 2. HRL Zapad protiv domaće momčadi Senja. Bio je to derbi začelja, kojeg su ogulinski rukometaši odigrali odlično i s uvjerljivom pobjedom od 31:22 pobjegli iz donjeg dijela u sigurnost sredine tablice. Utakmica je u prvih 15-ak minuta bila uglavnom izjednačena (7:7), no onda naši rukometaši rade preokret sa 4 uzastopna gola, poveli su sa 11:7, a do kraja zadržali tu prednost od 4 gola, pa se na odmor otišlo s rezultatom 15:11. U nastavku su rukometaši Ogulina nastavili s odličnom igrom i lagano povećavali prednost do konačnih 9 golova razlike, odnosno do uvjerljive pobjede od 31:22.
Golove protiv Senja postigli su Antonio Drašković 8 (od čega čak 7 iz sedmerca), Patrik Kaldi i Filip Gašparović po 5, Luka Turković 3, Denis Stipetić, Filip Cipek, Marko Poljak i Bruno Lovrić po 2, te Marin Cindrić i David Poljak po 1, igrali su još Toni Puškarić te vratari Josip Vučić i Vito Perković, a vodili su ih treneri Dubravko Dragičević, Vedran Vukelja i Dražen Poljak.
Rukometaši Ogulina ovo pobjedom popeli su se na 6.mjesto sa 11 bodova, a u 16.kolu idući vikend ugostit će u Ogulinu drugoplasiranu momčad karlovačke Dubovac Gaze.

 

1.Hrvatska mlađekadetska liga zapad (U-15)
28.APRIL (Kaštelir) – OGULIN 17:15
BUZET – OGULIN 13:13
Nakon odigranih 17 utakmica u Regiji 1 mlađi kadeti Ogulina zauzeli su 10.mjesto od 18 klubova sa 7 pobjeda, 1 neriješenim i 9 poraza, te sad nastavljaju natjecanje u ligi za poredak od 9.do 18.mjesta.
Prve utakmice razigravanja igrali su u nedjelju u Kašteliru u Istri. U krnjem sastavu naši mladi rukometaši igrali su borbeno i srčano. U prvoj utakmici s domaćinima iz Kaštelira izgubili su rezultatom 17:15. Utakmica je mogla otići i na stranu Ogulinaca jer su doslovce dvije-tri lopte odlučile pobjednika. Posložili su rukometaši Ogulina dobro obranu, ali pomanjkalo je u posljednji minutama malo sreće za pobjedu.
U drugoj utakmici s Buzetom naši rukometaši izvukli su neriješen rezultat,13:13.Vodili su naši rukometaši cijelu utakmicu, ali imali su hendikep jer im se je ozlijedio jedan igrač. S obzirom da su igrali u krnjem sastavu bez zamjene, gotovo cijelo poluvrijeme igrali su s igračem manje pa je time i ovaj neriješeni rezultat snažniji.
Golove su postigli: Erik Bertović 17, Gabriel Salopek 5, Patrik Francetić 2, Dominik Đurđević 2, Roko Sabljak 1 i Marko Stipetić 1. Odlično su branili Leo Krznarić i Ante Bašić. Naredno kolo rukometaši igraju slijedeći vikend u Rijeci protiv Zameta i Trsata.