Aktualno Magazin Zabava

Marijan Ban dobio Porina, uručio mu ga je prijatelj Belan: ‘Napokon u pravim rukama‘

– Marijane, hvala ti na tvojim divnim pismama – kaže Belan kojeg s Banom dijeli dugogodišnje prijateljstvo

Bila mi je čast uručiti Porina za životno djelo mom najdražem hrvatskom kantautoru, koji je, inače, i moj dobar prijatelj – kaže Neno Belan, koji je fotografiju primopredaje nagrade objavio i na svom Instagramu, a uz sliku koja prikazuje Belana i Marijana Bana s Porinom napisao je:

– Marijane, hvala ti na tvojim divnim pismama – kaže Belan kojeg s Banom dijeli dugogodišnje prijateljstvo. Prvi puta sreli su se 1984. godine na prvom koncertu na kojem je Belan nastupao sa svojim bivšim bendom, ‘Đavolima‘, a Ban se tu s gitarom u ruci pojavio kao predgrupa. Od tada do danas Belan je gotovo sve prateće vokale na albumima Banove ‘Daleke obale‘, bio im je i glazbeni producent albuma ‘Mrlje‘…
Ne čudi stoga da je lani Ban Belanu uz posvetu osobno darovao pjesmaricu s 30 njegovih skladbi, objavljenu u izdanju Cantusa. Kako se Ban odlučio povući iz javnosti, nažalost, neće biti prisutan ni na dodjeli Porina, što će se u Zagrebu održati 28. travnja, no nagradu mu je ipak, na njegovu želju, ispred organizatora Porina uručio Belan, koji je taj čin ovjekovječio i na društvenim mrežama, koje su prepune hvale za Bana.

– Napokon Porin u pravim rukama – napisao je u komentarima glazbenik Jurica Pađen.
– Bravo Ban! – dodala je glumica Anja Šovagović Despot.

– Ban je više od glazbe. Ljudina – napisala je sopranistica Antonela Malis. (K.Rožman, jutarnji.hr)