Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Drugo masovno ubojstvo u Srbiji: Osam mrtvih, traje potraga za napadačem

Osam osoba je ubijeno, a najmanje 10 ih je ranjeno u pucnjavi u četvrtak navečer kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, javlja N1 Srbija, navodeći da se prema neslužbenim saznanjima strahuje kako bi broj žrtava mogao biti i veći.
Prema prvim informacijama objavljenim oko ponoći, mediji su javljali da su ubijene dvije osobe – jedan policajac i njegova sestra u selu Dubona, a ranjeno je sedmero, među kojima i djeca. Naknadno je javljeno da je i treća osoba podlegla ozljedama, a da je ranjeno jedanaestero. Po posljednjim informacijama, ubijeno je osam osoba.
Pozivajući se na srbijanski MUP, mediji su naveli da je 21-godišnji počinitelj u bijegu, a policija je pokrenula akciju “Vihor”.

Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu, a navodi se da je policija u selu Šepšin opkolila bjegunca za koga se sumnja da je počinio zločin. Na teren su upućene i snage žandarmerije.

N1 Srbija javlja da je osam osoba ubijeno, a više od deset ranjeno. Ovo je drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu. (Hina, N1 Hrvatska, N1 Srbija)