Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Karlovačka ravnateljica i pedagoginja optužene. Nisu prijavile teški napad na učenika

KARLOVAČKO Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu protiv ravnateljice i pedagoginje škole u Karlovcu.

Optužene su za počinjenje kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina ili postupanja protivno pravilima struke. Ravnateljica i pedagoginja nisu prijavile vršnjačko nasilje u školi u kojoj rade.

“Okrivljenicama se stavlja na teret da su 5. svibnja 2022. u Karlovcu, počinile navedeno kazneno djelo, odnosno da su prvookrivljenica kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove i drugookrivljenica kao stručna suradnica i pedagoginja te osoba koja je imenovana kao stručna osoba za koordiniranje aktivnosti vezanih za problematiku nasilja u toj ustanovi, postupile suprotno odredbama članka 8. stavka 1. i članka 9. stavka 4. točke b, u svezi članka 5. stavka 2. i 6. Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima”, priopćio je DORH. (cijeli članak na Index.hr)