Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Tunis: U pucnjavi blizu sinagoge troje ubijenih, četvero ranjenih

Pucnjevi su se čuli u utorak navečer blizu sinagoge El Ghribe na tuniškom otoku Djerbi, nakon ubojstva policajca u nejasnim okolnostima, izvijestila su glasila.
Hitci iz vatrenog oružja čuli su se nedugo pošto je u luci Djerbi pronađeno tijelo ubijenog policajca čije je oružje nestalo.

Dva vjernika koja su sudjelovala u židovskom hodočašću ubio je u utorak navečer tuniški policajac koji je otvorio vatru ispred sinagoge El Ghribe na otoku Djerbi, priopćilo je tuniško ministarstvo unutarnjih poslova.

Policajac i dva “posjetitelja” sinagoge ubijeni su u pucnjavi napadača, a četiri osobe su ranjene, navodi se u priopćenju.

Kada su čuli pucnjeve oko sinagoge El Ghribe, stotine vjernika koji su sudjelovali u godišnjem židovskom hodočašću što se završavalo u utorak navečer, počeli su bježati, pišu mediji.

Policijska pojačanja poslana su radi osiguranja vjernika.
Neki mediji pišu da je policajca u svađi ubio njegov kolega, ali ta informacija zasad nije potvrđena iz službenog izvora.

Organizatori navode da je više od 5.000 židovskih vjernika, većinom iz inozemstva, sudjelovalo u ovogodišnjem hodočašću u Ghribu, najstariju afričku sinagogu, koje je lani obnovljeno nakon dvogodišnjeg prekida zbog epidemije covida-19. (Hina/AFP/HRT/B.B.B.)