Aktualno Sport

6. Formula Driver – više od 150 sudionika

Auto klub Klek organizirao je u nedjelju 27.kolovoza, „6. Formula Driver Ogulin – Memorijal Ivica Kišasondi“ na stazi Klek. Ovo je bilo treće ovogodišnje natjecanje međunarodnog HAKS Kupa, ujedno bodovano i za Prvenstvo auto i karting lige Zapad HAKS-a, te posebne nagrade organizatora u skupini izvansustavnog natjecanja.
Entuzijasti i zaljubljenici brzina Autokluba Klek pripremili su stazu na dionici od „Baze“ prema ŠRC „Kneja“, dugoj 4.270 metara, s deset usporenja brzine (šikana). Ove godine značajna novost, gornji dio prometnice koja se pretvara u automobilističku stazu, uoči brdske utrke, dobio je 1.900 metara novog asfaltnog sloja, pa je i vožnja bila veći užitak za očekivanih više od 150 sudionika. Za bodove međunarodnog HAKS Kupa prijavljeno je 76 vozačica i vozača iz 28 klubova, među kojima šestero iz Slovenije, Italije i Austrije. Preostalo su sudionici zasebnog dijela natjecanja za Nagradu organizatora.
U glavnoj utrci Formule Driver za prvenstvo Hrvatske nastupiloje 69 vozača, uvjerljivo najbrži bio je Franco Giacomazzi iz Italije, gotovo 6 sekundi ispred Karla Pelicara iz AKORK Skok Racing i Marina Leša iz AK Pula Rovinj. Najbolji iz AK Klek bio je Petar Šajn na 13.mjestu ukupnog poretka i četvrti i klasi 6, Robert Pleše bio je 23-ći te drugi u klasi 5, Zoran Mrvoš zauzeo je 25.mjesto ukupno i 3.mjesto u klasi 5, Renato Turković osvojio je 30.mjesto ukupno i 6.mjesto u klasi 4, Erika Marija Kušić bila je 43-ća ukupno, deseta u klasi 4 i  treća u konkurenciji vozačica, a Matea Bertović zauzela je 53.mjesto ukupno i 8.mjesto u klasi 6.
Uspješni su bili iz susjednog AK Vrbovsko Racing, Sandro Jaketić bio je šesti, a Sebastijan Jaketić deseti u ukupnom poretku, te prvi i treći u klasi 6.
Za prvenstvo PIR-a vozilo je oko 60 vozača. Nakon završene dvije vožnje najbolji sveukupno i po klasama su nagrađeni peharima.