Aktualno OG sada Ogulin

Kud’ djeca, tud’ i roditelji! Pravac Međugorje!

U muškom Rukometnom klubu Ogulin suradnja roditelja i kluba je na zavidnoj razini. Naime, roditelji sve više prepoznaju da je u današnjem svijetu poroka, koji vrebaju djecu u svakom trenutku, svaka potpora djetetu u sportu korak više.

Rukometaši Ogulina godinama su rado viđeni gosti u Međugorju, gdje redovito igraju na Međunarodnom rukometnom turniru. Uz sportski dio, neizostavni je i onaj zabavnog, kulturnog i vjerskog sadržaja, a o svima njima prilikom povratka u Ogulin šire lijepe priče.

Kako ne bi uživala samo djeca, ove  godine generacija roditelja rukometaša generacije mlađih kadeta- U15 odlučila je osjetiti pozitivno iskustvo svoje djece. Naime, u razgovoru s trenerom Dubravkom Dragičevićem, rodila se ideja o posjetu Međugorju, ali i svim lokacijama koje iz godine u godinu posjećuju djeca-rukometaši.

Više od 20 roditelja tako je proteklog vikenda posjetilo  Međugorje iz kojeg su se vratili puni dojmova, te se uvjerili da djeca nisu bila u krivu. Dani su bili prekratki da bi se uživalo u svemu onom što ovo vjersko mjesto nudi, pa su svi sati iskorišteni maksimalno. Emotivan je bio susret s ovisnicima u Zajednici Cenacolo, Brdu Gospina ukazanja, te na Svetoj misi. Uz vjerski dio nije manjkao ni onaj zabavni, ali i turistički. Rukometni roditelji i trener nedjelju su proveli u Mostaru, gdje su se upoznali sa svim turističkim znamenitostima grada na Neretvi.

Ono što daje posebnu čar jest ljubaznost domaćina. Naime, rukometaši su godinama rado viđeni gosti kod strine i strica proslavljenog tenisača Ivana Dodiga. Osmijeha, pozitivne energije i gastronomskih delicija kod njih nije manjkalo ni ovoga puta, a najveći problem predstavljala im je mogućnost povratka u Ogulin s kojim kilogramom viška.

Ovaj primjer suradnje roditelja, trenera i kluba, najbolji je pokazatelj koliko sport može biti jak kad se ujedine svi oni koji mogu malim koracima graditi bolje i sretnije društvo. U ovom slučaju sportsko društvo, ali recept je lako primjenjiv i na ostale segmente u životu. BRAVO!!!!