Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

“Dižemo kredit od 900 milijuna eura za gradnju lokalnih i regionalnih pruga”

Slijedi desetljeće ulaganja u Hrvatske željeznice, kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”. Istaknuo je da će se podići kredit od 900 milijuna eura za gradnju pruga koje EU ne financira, odnosno lokalnih i regionalnih.

Ministar Butković osvrnuo se na jučerašnje premijerovo izvješće u Hrvatskom saboru i oporbenu reakciju. Kaže da se oporba opredijelila za destruktivnu metodu i lupanjem je onemogućavala predsjednika Vlade u iznošenju izvješća. Premijer je, kaže, to odradio hrabro te da su svi bili oduševljeni kako je to on prezentirao.

“Destruktivna metoda oporbe u Saboru”

– Loša je to situacija, jer građane sigurno zanima kakvo je stanje države s obzirom na sve što se događa u Hrvatskoj i svijetu, kakva je perspektiva i što je učinjeno, rekao je ministar Butković i dodao među ostalim da je jučerašnje ponašanje oporbe u Saboru bilo ispod svake razine.

– Mi smo u ovih sedam godina imali zaista jako puno velikih postignuća. Radili smo u vrlo otežanim okolnostima. Činjenica je da nas je zadesilo jako puno toga, rekao je Butković i podsjetio na vrijeme COVID-a, potrese, poplave itd.

Među pet ključnih prioriteta nabrojao je – socijalnu sigurnost, perspektivnu budućnost Hrvatske, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost i globalnu prepoznatljivost Hrvatske. Navodi da su u svim tim segmentima rezultati sjajni. (hrt)