Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Zagrebu održan prosvjed podrške za Palestinu: “Zaustavite genocid”

U srijedu s početkom od 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu održan prosvjed pod nazivom “Skup solidarnosti s Palestinom”.
Policija je najavila da će se, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja snimati ovo javno okupljanje.
Bermin Meškić, aktivist, pravnik i jedan od organizatora skupa, u Dnenviku N1 televizije rekao je da se u Zagrebu okupilo više od 1000 ljudi.

“Danas se okupilo više od 1000 ljudi, i Zagrepčana i iz drugih gradova i to nas jako veseli jer su ljudi solidarni s ovom tragedijom u Pojasu Gaze”, rekao je Meškić.

On navodi da se u pričanju o ovom ratu mora uzeti u obzir i 75-godišnja okupacija palestinskog teritorija. “Moramo gledati zadnjih 75 godina okupacije i kolonizacije palestinskog teritorija.”
“Nismo očekivali ovako veliki i prekrasni skup i u meni ovo budi nadu da građani RH prepoznaju tu veliku tragediju u Pojasu Gaze”, dodao je.

Meškić navodi da je u Gazi od početka rata stradalo više 2000 djece. “Većina poginulih su žene, djeca i starci, toliko o tim vojnim ciljevima tamo. Moramo solidarizirati s tim ljudima i pozvati da se to spriječi. Zahtjev je da se zaustavi teror, da se omogući ulazak humanitarne pomoći u Gazi.” (N1)