Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Rusija izvela najveći napad na Ukrajinu od početka godine

Ukrajina je u srijedu objavila da je Rusija u zadnja 24 sata bombardirala više od stotinu naselja, najviše u jednom napadu od početka godine.
“U zadnja 24 sata, neprijatelj je bombardirao 118 naselja u deset regija”, objavio je na društvenim mrežama ukrajinski ministar unutarnjih poslova Igor Klimenko, istaknuvši da je to “najviše od početka godine”.
Osim toga, napadnuta je rafinerija nafte u Kremenčuku u središtu zemlje. U napadu nije bilo žrtava, ali je više od stotinu vatrogasaca nekoliko sati gasilo požar, rekao je.

Ukrajina i njezini zapadni saveznici strahuju da će Rusija intenzivirati napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu prije zime kao i prošle godine.

U bombardiranju tijekom noći poginula je jedna osoba u Harkivskoj oblasti i još jedna u Hersonskoj, po mjesnim dužnosnicima.

U ruskom napadu poginuo je i stanovnik Zaporiške oblasti, a u napadu ruskog drona u Nikopolu na jugu zemlje poginula je jedna osoba i četiri su ozlijeđene.

Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo objavilo je u srijedu da je tijekom noći srušilo 18 od 20 ruskih dronova.

S druge strane, rusko ministarstvo obrane objavilo je da je srušilo dva ukrajinska drona iznad regija Briansk i Kursk koje graniče s Ukrajinom.(N1)