Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kobni ručak: Žena napravila pitu “od šampinjona i suhih gljiva”. Umrlo troje ljudi

Žena iz Australije uhićena je zbog sumnje da je otrovala gljivama tri osobe. Naime, tri osobe su se razboljele nakon obiteljskog ručka u Leongathu u srpnju, a četvrta osoba je prebačena u bolnicu.Žena koja je posluživala ručak, Erin Patterson (49), privedena je u četvrtak i još nije optužena, prenosi BBC. Australka tvrdi da je nevina.

Policija je najavila ispitivanje, a pretražena joj je i kuća. Inspektor Odjela za umorstva Dean Thomas naglasio je složenost slučaja na konferenciji za novinare, opisujući ga kao tragediju koja bi mogla “odjekovati godinama koje dolaze”.
Gail i Don Patterson, roditelji bivšeg supruga gospođe Patterson, bili su gosti na kobnom ručku, kao i sestra Gail Patterson Heather Wilkinson i šogor Ian Wilkinson.

U bolnici su zbog teške bolesti završili 30. srpnja. Za nekoliko dana preminuo je bračni par Patterson te gospođa Wilkinson dok se njen suprug oporavio nakon dva mjeseca liječenja.

Erin Patterson rekla je da je i sama završila u bolnici nakon obroka nakon bolova u želucu te da su joj stavili fiziološku otopinu i dali lijekove za zaštitu od oštećenja jetre.

Ona je rekla da je za ručak poslužila pitu od šampinjona koje je kupila u supermarketu i suhih gljiva kupljenih u azijskoj trgovini nekoliko mjeseci ranije. “Shrvana sam kad pomislim da su te gljive možda doprinijele oboljenju mojih voljenih. Nisam imala apsolutno nikakav razlog da povrijedim te ljude koje sam voljela.”

Policija kaže kako vjeruje da su pojeli zelene pupavke, vrlo otrovne i često smrtonosne gljive. (N1)