Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Iz osvete u bačve s moštom natočio benzin!

Članak o Dragecu iz okolice Ivanca i njegovoj “osveti” donosi danica.hr.

Prema pisanju tog portala Dragec (27) je proglašen  krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u obiteljskoj kući u okolici Ivanca.

Presuda je u međuvremenu, nakon proteka žalbenoga roka, postala pravomoćna. Sutkinja mu je izrekla novčanu kaznu.
Prema pisanju Danice nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu – zapravo mnogo kapi – bilo je ono što je “srditi sinek” napravio u podrumu.

U presudi koju je donijela sutkinja u Ivancu pak se navodi kako je “u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanistar je zapremine 5 litara koji je bio pun benzina te je pola sadržaja (benzina) ulio u pvc bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazio mošt i jednu pvc bačvu od 30 litara u kojoj se nalazio jabučni ocat. Također je rukom napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima, a koje je pismo privremeno oduzeto od istog od strane Policijske postaje Ivanec. Uz to je u obiteljskoj kući zbog loših obiteljskih odnosa “drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gdje su također nastala oštećenja u vidu puknuća.

“Učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meni” – naveo je Dragec kao razloge takvog ponašanja te dodao: “Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku izraziti svoje emocije. Svjestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan obiteljski odnos i više se ne svađamo”, skrušeno će Dragec.
Kako je presuda postala pravomoćna, on je već platio kaznu od 1000 kuna (oko 133 eura) te 150 kuna prekršajnih troškova (20 eura).(danica.hr)