Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Banožiću odobrena povlastica 6+6, zahtjev za saborskim mandatom povučen

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Maria Banožića u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata zbog osobnih razloga koji je, temeljem punomoći, podnijela u petak, doznaje se u Hrvatskom saboru. Iz Vlade doznajemo da mu je Vlada odobrila zahtjev za isplatu povlastice 6+6 što mu zakonski pripada po prestanku mandata.
“Ne bih to komentirao“, kratko je odgovorio Hini Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je o tom zahtjevu trebalo raspravljati i odlučivati na sjednici u utorak.

No, sjednica je otkazana, objavljeno je u ponedjeljak poslijepodne na službenoj stranici Hrvatskog sabora.
Iz Vlade doznajemo da mu je odobren zahtjev za isplatu povlastice 6+6 što mu zakonski pripada po prestanku mandata. Zbog toga je, doznajemo, odvjetnica povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem saborskog mandata.

Ranije se neslužbeno doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

Osim toga, dobro upućeni izvor istaknuli su kako su od petka ujutro, kad je temeljem punomoći, MIP-u podnijet zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da to je volja bivšeg ministra.

U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen.

Banožićevo zdravstveno stanje je u daljem poboljšanju te je premješten s Jedinice intenzivnog liječenja na Kliniku za neurokirurgiju, doznaje se u ponedjeljak u Ravnateljstvu ovoga KBC-a.(N1)