Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Odobreni planovi za nastavak kopnene ofenzive u Gazi

Izraelska vojska objavila je snimku koja, prema njihovim tvrdnjama, pokazuje tunel ispod bolnice Al Shife, dug 55 metara i na dubini od deset metara. Ujedno su na platformi X napisali da su odobreni planovi za nastavak kopnene ofenzive u Gazi, no ne zna se odnosi li se to i na jug enklave kamo su izbjegle stotine tisuća ljudi.
Ministarstvo zdravstva Gaze, koje je pod upravom Hamasa, priopćilo je da je tim Ujedinjenih naroda evakuirao 31-no prijevremeno rođeno dijete iz Al Shife, koje bi trebalo biti prevezeno u egipatske bolnice.

Izraelska vojska objavila je i snimke, navodno s nadzornih kamera bolnice Al-Shife, koje pokazuju kako su taoci uvedeni u bolnicu 7. listopada.

– Hamas drži starce, muškarce, žene, djecu, novorođenčad. Novorođenčad drži kao taoce. Izraelske obrambene snage imaju moralnu obvezu vratiti kući svakoga od njih. Nećemo stati dok to ne učinimo. Hamas se skrivao i ubijao taoce u bolnici Al-Shifa. Gradili su terorističke tunele ispod te bolnice. Istina je sada jasna. Hamas vodi rat iz bolnica, provodi teror iz bolnica. Svi kojima je stalo do budućnosti čovječanstva moraju osuditi Hamas, izjavio je kontraadmiral Daniel Hagari, glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga. (hrt)