Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Štrajk radnika Eurotunela prekinuo promet vlakova ispod La Manchea

Neočekivani štrajk francuskih radnika Eurotunela, podmorske poveznice između Britanije i kontinentalne Europe, danas je prekinuo željeznički promet preko La Manchea, ugrozivši planove mnogih putnika za božićne praznike.

Današnji poziv na štrajk koji su uputili predstavnici sindikata osoblja Eurotunela u Francuskoj rezultirao je potpunim prekidom usluge i zatvaranjem naših terminala u Francuskoj i Velikoj Britaniji, priopćio je glasnogovornik Getlinka putem elektroničke pošte.

Tvrtka je dodala da su sindikati odbili isplatu bonusa od 1.000 eura koji je najavila uprava, zahtijevajući da se iznos utrostruči.

Željeznička kompanija Eurostar preporučila je objavom na X-u “odgodu putovanja ako možete, čak i ako je do sutra”.

Na svojoj stranici s novostima o putovanjima, Eurostar je objavio da je promet vlakova prema i iz Londona trenutno obustavljen.

U brojnim neprovjerenim objavama na društvenim mrežama ljudi koji su ranije pokušavali doći do Londona ili Pariza za Božić rečeno je da su zapeli u vlakovima ili na željezničkim postajama, a neki navode da su vlakovi možda vraćeni na svoje polazne stanice.

U brojnim neverificiranim objavama na društvenim mrežama korisnici pišu kako su pokušavali doći do Londona ili Pariza za Božić, ali su zapeli u vlakovima ili na željezničkim postajama, a neki navode da su vlakovi možda vraćeni na početne stanice. (I.Z./HRT/Hina)