Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Rezultati policijskog očevida požara na Splitu 3: dijete bacilo petardu susjedu na balkon, šteta u stanu – enormna!

Policija nas je izvijestila o očevidu provedenom nakon požara koji je nešto prije 21 sat zahvatio stan na Splitu tri u Ulici Ruđera Boškovića 23, kako su jutros priopćili iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra. Požar je gasilo 13 vatrogasaca s četiri vozila JVP-a Split i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split. Ugašen je vodom.

Kako su nam odgovorili iz PU SD, utvrđeno je da je požar izazvalo dijete koje je bacilo pirotehničko sredstvo iz svog stana na plastičnu balkonsku roletu drugog stana. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a izvješće će biti dostavljeno ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite:

  • Policijski službenici su u suradnji sa inspektorom protupožarne zaštite obavili očevid u stanu i utvrđeno je da je požar izazvan pirotehničkim sredstvom koje je palo na plastičnu balkonsku roletu. U požaru su izgorjeli predmeti koji su ne nalazili na balkonu, također oštećena su stakla na vratima i prozorima na balkonu i zacrnjeni su zidovi u prostorijama bliže balkonu. Također, utvrđeno je da pirotehničko sredstvo bacilo dijete s balkona drugog stana.

Policijski službenici će obaviti sve potrebne radnje iz nadležnosti policije i dostaviti će izviješće nadležnom ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite radi donošenja odluka iz njihove nadležnosti.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. (B. Lončar, slobodna dalmacija)