Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U lučici u Pirovcu izgorjelo sedam brodica

U ranim jutarnjim satima u komunalnoj lučici u Pirovcu izbio je požar na jednom brodu. Unatoč brzoj reakciji mještana i vatrogasaca vatra se brzo proširila te zahvatila sedam brodova, a tri su potpuno izgorjela i potonula. Nastala je velika materijalna šteta.

Neočekivani šok bio je za Nevena Trošića na prvoj jutarnjoj kavi.

  • Došao je kolega i govori da su neki brodovi gorjeli. Ja pogledam, kad ono – moj, ispričao je vlasnik brodice Trošić.

Njegov brod potpuno je izgorio i sada se nalazi na dnu lučice. Brza reakcija mještana spasila je Renatov brod od iste sudbine.

  • Mojeg je uhvatio požar samo jednu stranu. Dečki su ga uspjeli pogurnuti i maknuti od vatre. Malo je uhvatilo prozore i tako. rekao je Renato Erak, vlasnik brodice.

Mještani su u šoku. Ovakvom buđenju nisu se nadali.

  • Čuo sam vatrogasce i da je jedan momak svoj brod upalio i vozio unatrag te pobjegao pred dimom, naveo je mještanin Josip Mejić.

Dojava vatrogascima stigla je jutros oko 3.50. Pripadnici DVD-a Pirovac, Vodice i Tisno odmah su izišli na teren te svojom brzom reakcijom spriječili veću katastrofu. Sedam brodica zahvaćeno je vatrom, a tri su potpuno izgorjele i potonule.

  • Tom prilikom je došlo i do manjeg onečišćenja, s jedne od brodica izliveno je par litara nafte. Djelatnici DVD-a Pirovac odmah su razvukli branu tako da se onečišćenje neće širiti dalje, istaknuo je Ivan Paušić, kapetan Lučke kapetanije Šibenik.

Policija je očevidom ustvrdila kako je uzrok požara tehnički kvar na brodici. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. (Hrt.hr)