Aktualno OG sada Ogulin

Preventivni projekt ogulinske Gimnazije među odabranim projektima koje će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. Na navedeni poziv Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin prijavila je preventivni projekt „Ja kao individualno i socijalno biće“ koji su napisali školski stručni suradnici, pedagoginja prof. Sanja Dubić i psiholog prof. Damir Turkalj. Ovaj se projekt našao na popisu odobrenih projekata MZO te će se provoditi tijekom drugog polugodišta!

Glavni cilj predloženog projekta je podrška zdravom osobnom i socijalnom razvoju učenika prvih i drugih razreda srednje škole, a projektom su predviđene edukacije za razrednike, stručne suradnike i nastavnike, provedba radionica na satovima razrednika te predavanje za roditelje kao i organizacija učeničkih socijalnih akcija.
Ovim će se projektom unaprijediti realizacija međupredmetne teme Osobni i socijalni razvoj te će se učenicima pomoći u razvoju komunikacije i emocionalnom sazrijevanju, ali i razvoju socijalnih kompetencija kako bi se održavali zdravi socijalni odnosi u razredu, obitelji, zajednici te kako bi učenici preuzimali ulogu aktivnih građana.