Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Hrvatski se gradovi pripremaju za najveseliju noć u godini

Bliži se oproštaj od 2023. Gradovi diljem svijeta obavljaju posljednje pripreme za najluđu noć u godini. I u mnogim hrvatskim gradovima organiziran je bogat zabavni program, a neki, poput Samobora i Fužina, novu će tradicionalno dočekati već sutra u podne.

Sigurno je i da neće nedostajati hrane i pića, a u nastavku provjerite kako će izgledati proslave u nekim hrvatskim gradovima:

U Crikvenici za doček Nove godine otvorena tri hotela
Turistička Crikvenica pripremila se za novogodišnje blagdane, otvorena su tri hotela Esplanade i Omorika u Crikvenici te Katarina u Selcu s ukupno 540 postelja, a cjelokupan ponuđeni smještaj već je danima rasprodan.

Boutique Hotel Esplanade pripremio je svečani doček nove 2024. godine, a svečana novogodišnja večera i dva noćenja stoje ukupno 690 eura.

S obzirom na to da je sav ponuđeni smještaj već odavno rasprodan, moglo bi se postaviti pitanje je li se moglo ponuditi još koji objekt, jer je tržište očito željno takve ponude, i to u izvansezonskom razdoblju.
Sve je spremno za doček Nove godine u slavonskim gradskim središtima, Slavonskom Brodu i Požegi, gdje je za građane pripremljen program na otvorenom.

U organizaciji Grada Slavonskog Broda i Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić Mažuranić” doček 2024. organiziran je na Korzu. Program dočeka na Staru godinu počinje proslavom dječje Nove godine od 17 do 18 sati na gradskom klizalištu u Tvrđavi. Kasnije, za sve sugrađane organiziran je doček na Korzu uz grupu Magazin i tamburaški sastav Berde Band, najavio je gradonačelnik Mirko Duspara. Uz gradski program, Klub ronilačkih aktivnosti Marsonia organizira 31. prosinca u podne tradicionalni ispraćaj godine zaronom u rijeku Savu.

I u Požegi je organiziran novogodišnji program na otvorenom. Dječji doček Nove godine u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege bit će u parku Pod gradom u 18 sati, uz program Gradskog kazališta Požega i predstavom “Drvo bajki”. Doček nove 2024. nastavit će se glazbenim programom u 23 sata do dugo u noć uz Twist Off Band, najavljuju iz Požege.

Na listi 44 grada i općina koji su ukinuli organizirani novogodišnji vatromet je i Požega, dok će Slavonski Brod i ove godine u ponoć organizirati vatromet.
Što se tiče ostalih gradova u Karlovačkoj županiji, Slunj je najavio da u subotu nastupa zagrebački bend Adastra, a na Staru godinu Verso band. Djeca će u podne proslaviti Novu godinu uz Slunjske mažoretkinje i plesnu skupinu Stage control te glazbenim nastupom dvojca Tona i Nikola.

U Ogulinu se “dječja Nova godina” čeka s Markom Kutlićem, a u 2024. se ulazi koncertom Željka Bebeka.

U ponedjeljak će se u Karlovcu neki građani okupati u Korani na Foginovom kupalištu, a u Ogulinu u jezeru Sabljaci. Više na hrt.hr