Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Troje mrtvih, 12 ozlijeđenih: Katastrofu prouzročio Mitsubishi u kojem je bilo čak 12 ljudi!

Prema neslužbenim informacijama s terena, terenac Mitsubishi najvjerojatnije je prevozio migrante jer je u vozilu sa sedam sjedala bilo čak 12 osoba

Iz Policijske uprave karlovačke su javili da je u 8.40 sati na A-1 između čvora Karlovac i čvora Novigrad na Dobri u smjeru juga, promet normaliziran i odvija se bez poteškoća.

09:01 – Reporteri Jutarnjeg lista razgovarali su s vozačem koji je naletio na užasnu prometnu nesreću na A-1 između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri, te je pomagao u zbrinjavanju unesrećenih.

  • Taj terenac mađaraskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, možda ima 17, 18 godina. Ovo su u Mitshubisiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao neozlijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi – govori nam šokirani čovjek.

‘Muž i žena iz Alfe bili su mrtvi na licu mjesta. Dvojica su kraj autoputa vrištali od bolova…‘
‘Iz te Alfe izašao je dečko od 17, 18 godina, krvav, govori da su išli za Rijeku i zapomaže ‘Mama i tata nisu dobro…‘

  •  

Dečko iz auta riječkih oznaka, govori nam, bio je krvave glave, ali pri svijesti.

Pitao sam ga kamo ste išli. Rekao mi je: “Doma za Rijeku”. Pitam znaš li što se dogodilo, veli: “Ne znam, spavao sam iza”. Samo ja ponavljao: “Joj, što je s mamaom i tatom, mama i tata nisu dobro” – govori čovjek.

Na dva vozila su naletjeli kombi Mercedes i VW Sharan zagrebačkih oznaka. Svjedok nam govori da se oko 15 minuta nakon nesreće još uvijek dimilo iz motora Mitshubisija, koji je ispao iz karoserije vozila i ostao na brzoj traci. (M.Pušić, jutarnji.hr)