Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mladi policajac pijan pucao iz pištolja kojeg je uzeo ocu – policajcu. Evo što im se dogodilo

Mladi vukovarski policajac i njegov prijatelj pijani su na blagdan Sveta tri kralja u Bršadinu pucali iz pištolja. Utvrđeno je tko nakon dojave susjeda.
Prijavljen je i policajčev otac, 59-godišnjak koji je također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske, jer je bez nadzora držao svoje oružje pa ga je njegov sin uzeo i zapucao.
Sve se to događalo nešto prije šest sati ujutro kada su dvojica 24-godišnjaka pucala iz pištolja. Policajci su jednom oduzeli pištolj i tri komada streljiva, a drugom pištolj i 27 metaka. Jedan je završio na triježnjenju, dok je drugi uhićen.

Za sada su prekršajno prijavljeni zbog kršenja javnog reda i mira te posjedovanja oruža, dok će 59-godišnjak odgovarati jer je oružje i streljivo držao mimo propisa iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policajci na disciplinskom
“Jedan od počinitelja prekršaja, 24-godišnjak, je policijski službenik u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj te je 6. siječnja 2024. udaljen iz službe i protiv njega će biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

U tijeku je utvrđivanje postojanja elemenata disciplinske odgovornosti i za 59-godišnjaka, koji je također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske”, naveli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. (N1)