Aktualno OG sada Ogulin

Za sufinanciranje kastracije pasa i mačaka, te čipiranje pasa, Grad Ogulin osigurao 5000 eura

Tijekom prošle godine Grad Ogulin je zaprimio 336 zahtjeva sugrađana za sufinanciranje kastracije pasa i mačaka, te čipiranje pasa, za što je izdvojeno ukupno 6.589,69 eura s PDV-om.

Grad Ogulin će, s ciljem smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka, i u 2024. godini subvencionirati kastraciju pasa i mačaka, kao i mikročipiranje pasa. Kako doznajemo iz gradske uprave, na snazi je i dalje stara Odluka u kojoj su iznosi još uvijek izraženi u kunama, a radi se o slijedećim iznosima:

· 300,00 kuna za sterilizaciju ženke psa,

· 200,00 kuna za kastraciju mužjaka psa,

· 150,00 kuna za sterilizaciju ženke mačke,

· 100,00 kuna za kastraciju mužjaka mačke,

· 50,00 kuna za evidentiranje (mikročipiranje) psa ili kuje.

“Obrazac zahtjeva za subvenciju se podnosi Gradu Ogulinu, a korisnici ga mogu osobno popuniti ili im mogu pomoći u veterinarskoj ambulanti za koju se odluče, a s kojom Grad Ogulin ima sklopljen ugovor.” – poručuju iz gradske uprave. Poveznica na obrazac za subvenciju: https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2023/09/Zahtjev-za-odobrenje-sufinanciranja_psi-i-macke_2023.pdf

Inače, u Proračunu Grada Ogulina za 2024. godinu za sufinanciranje kastracije pasa i mačaka te mikročipiranja pasa osiguran je iznos od 5.000 eura. Osim toga, iz gradske uprave napominju da je Grad Ogulin za usluge brige o psima i mačkama lutalicama u 2024. godini planirao iznos od 75.000 eura.

Iz gradske uprave ujedno pozivaju sugrađane koji žele psa da ga udome iz karlovačkog skloništa za životinje, koje djeluje pri Centru za razvoj poljoprivrede i trgovinu poljoprivrednim proizvodima d.o.o..

Svi psi su čipirani, cijepljeni, očišćeni od unutarnjih i vanjskih parazita, što znači da za građane nema ovog troška, svi su uhranjeni, držani u primjerenim uvjetima i pružena im je sva potrebna zdravstvena skrb. Na poveznici https://crpk.hr/udomite-psa/ mogu se pogledati fotografije i podaci za sve pse (štence, mlade i odrasle) koji se nalaze u skloništu. Ova stranica se redovito ažurira.” – poručili su zaključno iz Grada Ogulina.