Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ruske rakete pogodile ukrajinski Harkiv, 17 ozlijeđenih

Dva ruska projektila pogodila su u utorak stambenu četvrt u središtu Harkiva ranivši 17 ljudi, od kojih dvoje teško, i teško oštetivši kuće.

Spasilački timovi pretraživali su hrpe ruševina, a gradonačelnik je opisao dvije “snažne eksplozije” i rekao da je najmanje 10 stanova oštećeno.
Šef regionalne policije Volodimir Timoško rekao je za javni servis Suspilne da je jedan projektil pogodio kolnik, a drugi trokatnu stambenu zgradu. Na dva kata bolnice nasuprot zgrade izbio je požar, ali je ugašen.

Regionalni guverner Harkiva Oleg Sinehubov izjavio je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, da je 12 ozlijeđenih ljudi u bolnici, uključujući dvije žene koje su teško ozlijeđene.

Gradonačelnik Harkiva Igor Terekov, također pišući na Telegramu, rekao je da su projektili pogodili “točno tamo gdje nema vojne infrastrukture i točno tamo gdje zapravo postoje rezidencija”.

– Ima najmanje 10 oštećenih zgrada. Spasilački timovi nastavljaju ići kroz ruševine. A ima dosta ruševina, dodao je.

Drugi grad po veličini u Ukrajini, Harkiv, na sjeveroistoku zemlje, bio je česta meta napada, ali u prostoru gotovo dvogodišnjeg sukoba grad nije pao u ruske ruke. Ruske su rakete prošlog tjedna pogodile hotel u gradu, ranivši 11 osoba. (hrt)