Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Velika akcija USKOK-a po cijeloj Hrvatskoj, uhićena 41 osoba!

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU varaždinska u koordinaciji s USKOK-om.
“Navedene radnje provode se na području više županija u odnosu više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, objavio je USKOK.

N1 neslužbeno doznaje da se radi o sumnji u izdavanje lovačkih uvjerenja bez da su oni koji su ih tražili doista prošli i potrebne provjere. Koliko su mita za to plaćali za sada nam nije potvrđeno.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, objavila je policija. (N1)