Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Dobije li Trump republikansku nominaciju, slavni s A liste mogli bi mu stati na put. Evo koja se imena spominju

Tko će biti sljedeći američki predsjednik? Pitanje za milijun dolara. Barem. Kampanja je počela prije nekoliko dana u Iowi republikanskim predizborima. Vidjet ćemo hoće li bivši predsjednik SAD-a Donald Trump ponovno uspjeti osigurati stranačku nominaciju.
Trump je prije političke karijere bio celebrity, poslovnjak zanimljivog života, poznata i slavna osoba u SAD-u. Tema koja u SAD-u ne prestaje su političke ambicije poznatih i slavnih, kako su izbori zakazani tek za 3. studenog, još uvijek je ostalo dovoljno vremena da još netko od njih uđe u ring, piše Euronews.

Glumci u politici nisu baš nova stvar. Jedan od vjerojatno najpoznatijih američkih predsjednika bio je upravo glumac, riječ je, naravno, o Ronaldu Reaganu. Glumcem bismo, donekle, mogli smatrati i Trumpa.
Glumac je i Matthew McConaughey, holivudska zvijezda čije se političke ambicije često spominju. Od zvijezde romantičnih komedija i najseksi muškarca na svijetu po izboru magazina People 2005., McConaughey je uspješno evoluirao u cijenjenog dramskog izvođača i dobitnika Oscara.

Ovaj 54-godišnjak prilično je otvoren oko svoje političke budućnosti, priznaje da je razmišljao o utrci za teksaškog guvernera, a ne odbacuje ni mogućnost da se u budućnosti upusti u predsjedničku utrku.
I jednu od najvećih zvijezda glazbene industrije spominje se u kontekstu neke buduće predsjedničke kandidature. Taylor Swift najveća je svjetska zvijezda u ovom trenutku, kada ona govori, njeni obožavatelji slušaju. Bi li tako bilo i u politici?

Prisjetimo se njenog prošlogodišnjeg poziva mladima da se registriraju za glasanje. U samo nekoliko sati nakon njenog poziva na Instagramu, skok u broju registriranih bio je zaista dramatičan – 1226 posto. Registriralo se više nego duplo 18-godišnjaka nego godinu prije.

Ta informacija nije ostala neprimjećena ni u Europi pa su iz Bruxellesa zatražili Swift da se angažira na mobilizaciji mladih glasača i za predstojeće izbore za Europski parlament. Više na N1.