Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mladić (23) bježao u ukradenom autu, udario u parkirani automobil, sletio s ceste pa bježao pješice

U subotu, oko 23:05 sati, na području Trešnjevke, policajci su primijetili automobil marke Volvo s zagrebačkim registarskim oznakama koji je bio prethodno ukraden na području Dubrave. Vozač automobila, tada nepoznati muškarac, nije se zaustavio na naredbu policajaca, već je krenuo u bijeg.

Nakon skretanja na Zagrebačku cestu, na križanju s Medarskom ulicom, izazvao je prometnu nesreću udarivši u parkirani automobil. Zatim je, uslijed zanošenja vozilom, sletio s kolnika, probio ogradu trgovačkog društva na Zagrebačkoj cesti te se vozilo nastavio kretati travnatom površinom unutar prostora poduzeća. Konačno, vozilo se zaustavilo na asfaltiranom parkiralištu.
Vozač je izašao iz vozila i pješice pokušao pobjeći prema Rudeškoj cesti. Policajci s Črnomerca, koji su se pridružili potjeri, sustigli su ga na Rudeškoj cesti. Prilikom uhićenja, koristili su sredstva prisile, uključujući tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Ubrzo su utvrdili da se radi o 23-godišnjaku.

Vozaču su pruženi medicinski tretmani zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, te je hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Dubrava. Trenutno je nepoznata ozbiljnost njegovih ozljeda. Nakon otpuštanja s liječenja, protiv njega će se provesti kriminalističko istraživanje. Tijekom događaja, jedan policajac lakše je ozlijeđen prilikom upotrebe sredstava prisile. (rtl)