Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Putinov bliski saveznik tvrdi da Ukrajina ima samo jedan izbor

Viktor Medvedčuk, bivši ukrajinski političar i bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, poručio je da Ukrajina ima samo jedan izbor u tekućem ratu, a to je da se prikloni Rusiji.
“Ima li izlaza iz teške situacije koja se razvila u zemlji? Izlaz je vrlo jednostavan: Ukrajina mora prestati biti udarni ovan za Rusiju, a Ukrajinci moraju prestati biti topovsko meso za Zapad”, napisao je Medvedčuk u svojoj autorskoj kolumni na medijskoj platformi Smotrim.ru, a prenosi TASS.
Dalje navodi da je biranje Rusije za Ukrajince izbor koji ih je, gledajući kroz povijest, spašavao. Kada govore o povijesno ruskim zemljama, nazivaju ih tako, jer su se u teškim vremenima uvijek vraćali Rusiji. Danas, u teškim vremenima za Ukrajince, morat će se prisjetiti povijesnog iskustva, jer jednostavno nema druge alternative.”

Medvedčuk dalje navodi da Zapad čini Ukrajinu taocem trenutne situacije. “Ukrajina bi trebala postati poligon za testiranje zapadnog oružja, a građani – vojnici, spašavajući dragocjene živote američkih i europskih vojnika.”

“Ukrajinci su sustavno pretvarani u naciste, mrzitelje Rusije i topovsko meso za interese Zapada”, tvrdi Medvečuk, optužujući da Zapad ukaže milijarde dolara u Ukrajinu kako bi njene građane zavadio s ruskim.

“Vlada Zelenskog će biti poražena, a ne narod”, poručio je Medvedčuk, dodajući da je već više od sedam milijuna Ukrajinaca izabralo Rusiju i da broj nastavlja rasti. (N1)