Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Povjerenstvo kaznilo zamjenicu županice Karlovačke županije

Nije prijavila zaradu u kartici: ‘Ne želim ništa komentirati’ – donosi 24sata.hr.

Povjerenstvo je Hajsan Dolinar kaznilo s 300 eura jer nije upisala prihode, ali je zato upisala mužev auto koji nije njegov
Gotovo četiri godine nakon prijave, utvrđeno je da je HDZ-ova zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar muljala s imovinom. U veljači 2020. godine Povjerenstvu za sukob interesa stigla je prijava u koja ukazuje na nepravilnosti u njenoj. imovinskoj kartici.

Kako doznajemo nakon provedenog postupka, utvrđeno je da je Hajsan Dolinar dobila pisani poziv Povjerenstva da u danom roku priloži odgovarajuće dokaze potrebne za usklađivanje prijavljene imovine u imovinskim karticama podnesenim 24. siječnja 2019. godine, 11. veljače 2020. godine i 26. veljače 2020. godine, s podacima o imovini utvrđenim postupku provjere na temelju podataka pribavljenih od nadležnih tijela.
Konkretno, radi se o podacima za ostale prihode. Hajsan Dolinar prijavila je kako takva primanja ne postoje, a iz podataka Porezne uprave vidljivo je kako ima ostvarene dohotke od imovine i imovinskih prava. Riječ je o mjesečnom iznosu od tada 4500 kuna, a koje dobiva po osnovi najma nekretnine na temelju ugovora s tvrtkom Etis ugostiteljstvo d.o.o. i to počevši od listopada 2018. godine.

Znači, zamjenica Karlovačkog župana takvu promjenu nije prijavila u imovinsku karticu istekom 2018. godine, kada je promjena i nastupila, također nije prijavljeno pod rubrikom ‘Podatci o pokretninama koji se upisuju u javni registar’.

Pored toga je u imovinsku karticu unosila netočne informacije vezano i za automobil svog supruga. Naime, utvrđeno je da je u imovinskim karticama prijavljenim u 2019. i 2020. godini prijavljen automobil marke Renault, tip Laguna, u vlasništvu supruga zamjenice župana, ali prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova to vozilo nije u njegovom vlasništvu od kolovoza 2018. godine.
Povjerenstvo je odlučilo HDZ-ovku Hajsan Dolinar kazniti obustavom dijela neto mjesečne plaće u iznosu od 300 eura i to će trajati dva mjeseca, odnosno svaki mjesec po 150 eura. Prema posljednjim informacijama iz imovinske kartice ova HDZ-ovka mjesečno zarađuje 2029,30 eura.

Pokušali smo kontaktirati i samu zamjenicu županice, ali nismo uspjeli. Glasnogovornica županije Martina Kiseljak kratko nam je rekla kako Hajsan Dolinar uvažava odluku Povjerenstva, te će kaznu platiti, ali ništa ne želi komentirati. Pogledamo li njezinu imovinsku karticu sada prihodi su upisani, a automobila više nema. (L. Safundžić, 24sata.hr)