Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Muškarac i žena u kući u Dubravi držali arsenal ilegalnog oružja. Sve je bilo dostupno djeci i unucima

Policija je dovršila istraživanje nad muškarcem u dobi od 57 i ženom (45) zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i povrede djetetovih prava.
Sumnja se da je 57-godišnjak nabavio automatsko vatreno oružje bez okvira, jednu ručno izrađenu sačmaricu s jednom cijevi i ukupno 313 komada vojnog streljiva, koje je potom odnio u kuću na području zagrebačke Dubrave, iako je znao da je nabavljanje i posjedovanje tog oružja građanima zabranjeno. Sumnja se da su osumnjičenici oružje držali u nezaključanom ormaru u prizemlju kuće dok se u sobi u metalnoj otključanoj kutiji nalazila i reprodukcija revolvera s pripadajućim streljivom, koji je osumnjičeni legalno posjedovao.
U više prostorija u kući su se nalazili nezaključani ormari s oružjem, na podu sobe držali su 907 komada streljiva za vatreno oružje 197 komada inicijalnih kapisli za pušku, 299 komada malokalibarskog streljiva, 10 patrona za signalni pištolj, 266 komada olovnih kuglica za pušku i 2016 komada dijabola za zračnu pušku, a koje su osumnjičene osobe posjedovale legalno, kao i zračnu pušku koju su ilegalno posjedovali te plinski pištolj i japanski samurajski mač sa zaštitnim koricama. Sve oružje i streljivo svakodnevno je bilo dostupno maloljetnoj djeci i unucima osumnjičenih osoba te su tako ugrozili život i sigurnost maloljetne djece i unuka.(danas.hr)