Aktualno OG sada Ogulin

Reagiranje predsjednika UHVDR-a Gorskog kotara – “Žao nam je zbog nemarnog ponašanja djelatnika financija bolnice Ogulin”

Prije nekoliko dana OGportal je objavio članak pod naslovom “Dizalo za hemodijalizu – zašto su navedeni svi donatori, ali ne i Grad Ogulin?

Na objavljeni tekst reagirao je predsjednik  UHVIDR-e Gorskog Kotara Željko Glavić, koji navodi:

“Vezano  za članak o sufinanciranju dizala za hemodijalizu opće bolnice-bolnice Hrvatskih branitelja Ogulin, u privitku dopisa šaljemo vam financijsku konstrukciju oko sufinanciranja istog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, Karlovačke županije, te općina i gradova u sastavu Karlovačke i Primorsko-Goranske županije. Dopis koji vam dostavljamo ovjeren je potpisom i pečatom odgovorne osobe za financije u spomenutoj bolnici.
Napomenuli bi još da je i općina Ravna Gora odlukom općinskog vijeća i načelnika općine dodijelila sredstva u visini od 26000,00 ( dvadeset šest tisuća kuna ) tj. 3.450,00 eura. Trenutno ne posjedujemo odluku općine Ravna Gora o dodijeljenim financijskim sredstvima, no zasigurno je posjeduje računovodstvo, tj. odjel financija opće bolnice – bolnice Hrvatskih branitelja.
Na moju inicijativu kao predsjednika UHVIDR-a Gorskog Kotara sa tadašnjim županom Karlovačke županije Ivanom Vučićem, te sa tadašnjom ravnateljicom bolnice Ogulin, Dr. Jadrankom Francetić bio sam u Ministarstvu hrvatskih branitelja, te smo dogovorili da bolnica Ogulin dobije status bolnice hrvatskih branitelja, što je na snazi i danas. Također sam oko sufinanciranja spomenutog dizala za hemodijalizu sa Dr. Jadrankom Francetić, kao zamjenicom ravnatelja bolnice, obišao većinu općina i gradova u Karlovačkoj, Ličko Senjskoj te Primorsko Goranskoj županiji, čije stanovništvo, tj. pacijenti gravitiraju prema bolnici Ogulin. Ishodili smo sredstva koja stoje u dopisu koji vam šaljemo na znanje. Osobno sam bio sa Dr. Jadrankom Francetić kod gradonačelnika grada Ogulina Dalibora Domitrovića,  te je Grad Ogulin iz proračunskih stavki izdvojio sredstva za spomenuto dizalo u visini od cc. 15.000,00 ( petnaest tisuća eura ) te još cc. 5.000,00 ( pet tisuća eura ) za nabavku dijagnostičkog aparata za rano otkrivanje karcinoma prostate.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na objavi naše reakcije na gore navedeni članak, te nam je iskreno žao zbog nemarnog ponašanja djelatnika financija bolnice Ogulin koji se nisu udostojili na vaš pismeni upit odgovoriti na isti, a vezano uz financijsku konstrukciju za izgradnju dizala”- stoji u reagiranju  predsjednika UHVIDR-e Gorskog Kotara Željka Glavića.