Aktualno OG sada Ogulin

Dizalo za hemodijalizu – zašto su navedeni svi donatori, ali ne i Grad Ogulin?

Na stranici ogulinske bolnice pronašli smo obavijest kojom obavještavaju korisnike Centra za hemodijalizu Ogulin kao i sve pacijente, građane grada Ogulina, a i građane okolnih regija, da je u završnoj fazi izgradnja dizala, čime će se olakšati transport pacijenata sa akutnom i kroničnom bubrežnom bolešću iz prizemlja na I kat.

Kako navode, na samu izgradnju utrošeno je cca 1,5 milijuna kuna od čega:
740.000,00 kn otpada na vlastita sredstva i prihode, preko 300.000,00 kn na Karlovačku županiju, 200.000,00 kn odobrenih sredstava Ministarstva branitelja, te ostalo iz donacija Općine Delnice, Vrbovsko , Brinje“.

Planirani su i dodatni radovi i zatvaranje konstrukcije radovima na uređenju pristupne ceste ( asfaltiranje i sl.), rekonstrukcija kanalizacijske cijevi, te radovi na uređenju prostorije Centra za hemodijalizu, a sve sredstvima korištenim također iz vlastitih prihoda i budžeta.

Podaci su to koji su objavljeni na službenim stranicama ogulinske bolnice, ali je zanimljivo da nema podatka da je u sufinanciranju sudjelovao i Grad Ogulin, dakle građani Ogulina, i to ne sa malim sredstvima – oko 113 tisuća kuna. OGportal je o tome već  pisao, a na osnovu službenih podataka koje smo dobili iz gradske uprave.

Zanima nas i kolike su donacije spomenutih gradova Delnice  i Vrbovsko (a ne općina kao što je navedeno)  te Općine Brinje?  Pitanja smo uputili službeno na email ogulinske bolnice. No, s obzirom da iz ove zdravstvene ustanove vrlo rijetko dobivamo odgovore na naša pitanja, ni ovaj put ne očekujemo konkretna pojašnjenja. Ukoliko ih dobijemo, objavit ćemo, naravno.  (foto:screenshot)