Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sud kaznio prometne prekršitelje

Jučer, 26. siječnja, na nadležni Općinski sud policijski službenici su, uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja u prometu na području Slunja, doveli dva strana državljana do sada prekršajno nekažnjavana u Republici Hrvatskoj, 57-godišnjeg državljanina Ukrajine te 29-godišnjeg državljanina Njemačke.

Policijski službenici su utvrdili da je 25. siječnja 57-godišnji ukrajinski državljanin na području Slunja upravljao osobnim automobilom čeških nacionalnih oznaka pod utjecajem opojnih droga što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem, no koji se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom s opasnim i većim tehničkim nedostatcima te bez kutije prve pomoći. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 290 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci te kaznu zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na 12 mjeseci.

Na nadležni sud doveden je i 29-godišnji njemački državljanin za kojeg je utvrđeno da je jučer, 26. siječnja na području Slunja upravljao teretnim automobilom švedskih nacionalnih oznaka bez korištenja pomagala koje su mu upisane u vozačku dozvolu i pod utjecajem opojnih droga što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem, no koji se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu. Također je utvrđeno da upravljao neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom s opasnim nedostacima te bez propisane zimske opreme. Sud ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 2430 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.