Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Maskirani trojac ugurao 19-godišnjaka u vozilo, zaprijetili mu i ukrali nakit. Mladić im uspio skočiti iz auta tijekom vožnje

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘razbojništvo’ i ‘protupravno oduzimanja slobode’.

Kako su izvijestili, sumnja se da je 27. siječnja skupa s dva maskirana, u ovom trenutku, nepoznata muškarca u prethodnom zajedničkom dogovoru u namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari, a s ciljem da ju protupravno prisvoje, dovezao s osobnim automobilom francuskih nacionalnih registarskih oznaka do parka u Zagrebu, u Ivekovićevu ulicu.
Njih trojica su ugurala 19-godišnjaka u automobil na stražnje sjedište da bi nakon toga uz verbalnu prijetnju i prijetnju vatrenim oružjem počinili razbojništvo nad njim te mu otuđili nakit. Prilikom vožnje oštećeni je uspio pobjeći iz vozila dok su se počinitelji udaljili.

Osumnjičeni 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv istog podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 5.500 eura. /rtl/