Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mladić iz Kine naručio neobičan papir. Poštar mu donio paket, a onda – šok!

Kako otkriva policija, u suradnji s Carinskom upravom proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je htio krivotvoriti novac.

Utvrđeno je da je mladić putem interneta s ciljem da izradi krivotvoreni novac naručio dostavu 1000 listova zaštićenog papira s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti te još četiri različita lista zaštićenog papira s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti.

“Pošiljka je bila predana dostavnoj službi radi uručenja primatelju, a što je i učinjeno početkom veljače kad je osumnjičeni osobno preuzeo pošiljku na adresi stanovanja na području Susedgrada.
U svome naumu nije uspio. Kada je s preuzetom pošiljkom krenuo prema kući, uhitili su ga policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje.
Temeljem naloga Županijskog suda, obavljena je pretraga obiteljske kuće te je pronađeno i oduzeto prijenosno računalo i osam printera, što ukazuje da je imao namjeru izrađivati krivotvoreni novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu”, otkrili su iz zagrebačke policije. (danica.hr)