Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nižu se reakcije na nezgodne poruke: Hajdaš Dončić: ‘Kao da su na nekom jeftinom erotskom sajtu!’

Nakon što su u se u subotu u domaćim medijima pojavile prepiske kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i Josipe Rimac u periodu od 2016. do 2020. godine, nizale su se reakcije političara.

“Kao da su na nekom jeftinom erotskom sajtu”, komentirao je saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić te rekao da je to neprimjereno.
Dodao je da postoje dvije opcije. Prva je da Turudić sam odustane od visoke pozicije ili da premijer Andrej Plenković i dalje inzistira na njemu.

Sandra Benčić je na svom Facebook profilu komentirala situaciju.
“Turudić nakon ovog svega ne može biti glavni državni odvjetnik, a ni sudac. Plenković koji ga je predložio ne smije biti premijer. Oni su svi u punom smislu riječi bagra” napisala je.
Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na današnjoj presici stranke Centar u Zagrebu, nije bio sudržan od komentiranja situacije.”Ovih dana su se svi digli na noge da spriječe izbor Turudića za glavnog državnog odvjetnika, a važnije od svega je spriječiti izbor Plenkovića. To mogu napraviti građani na izborima” komentirao je Puljak.
Navodi kako je ova prepiska dokaz da je Turudić povezan s kriminalnim miljeom u Hrvatskoj.

“Ne samo da je taj dokaz jasan i snažan nego je i dokaz da je lagao. Takav čovjek nikako i nikad ne smije biti izabran za glavnog državnog odvjetnika. Nažalost, u saboru očekujem da ga HDZ i njegovi poslušnici izaberu, ali važnije je da se svi zajedno potrudimo da se Plenkovića ne izabere na sljedećim izborima”, dodao je.

Puljak je govorio o prošlotjednom verbalnom sukobu na Gripama između njegovog zamjenika Bojana Ivoševića i investitora zemljišta koji je počeo s čišćenjem terena, tijekom kojega je najavio da će srušiti zaštićeno stablo.

‘Niti jedna inspekcija nije izašla na teren. Kad država ne radi svoj posao, moj zamjenik je bio jedini koji je izašao na teren da spriječi nelegalno djelo, a to se nelegalno djelo dogodilo. Što radi policija? Uhićuje Ivoševića. Tko će spriječiti kriminal ako inspekcija i policija ne rade svoj posao?”, pitao je. (danas.hr)