Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Studenti se za Halloween maskirali u policajce: privedeni su, a dobili su i kaznu

Takve su ih zatekli pravi policajci te ih priveli i zadržali u pritvoru u prostorijama VI. policijske postaje Zagreb

Studenti Iva i Borna, oboje 23-godišnjaci, uhićeni su jer su se na Halloween partyju pojavili prerušeni u policajce.

Prema presudi, oni su potkraj listopada lani u 22.45 sati na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu narušavali javni red i mir posjetitelja javnog okupljanja ispred paviljona br. 12A na način da su na sebi neovlašteno nosili dijelove službene policijske uniforme, piše Danica.hr.

Iva je nosila službenu policijsku polo majicu plave boje i kratkih rukava s pripadajućim oznakama, službenu policijsku šilt kapu, policijsku oznaku s natpisom “Policija”, lisice s ključem, policijsku palicu, opasač s pripadajućom futrolom za lisice, futrole i držače, sve original policijsko.

Borna je nosio službenu policijsku polo majicu kratkih rukava s oznakama, policijsku oznaku s natpisom “Prometna policija”, policijsku oznaku za zvanje “Policajac”, policijski opasač s pripadajućom kopčom, policijsku futrolu za nošenje kratkog naoružanja, lisice s ključem i službenu palicu.
Takve su ih zatekli pravi policajci te ih priveli i zadržali u pritvoru u prostorijama VI. policijske postaje Zagreb jer su “neovlašteno nosili znakove službene osobe”.

Iva i Borna priznali su prekršaj i rekli da im je žao zbog toga. Nisu znali da se to ne smije, a uniforme su dobili “od jednog policijskog službenika” te su ih namjeravali iskoristiti za Halloween party. Kažu da ih uzdržavaju roditelji i nemaju primanja.

Sudac ih je ovih dana proglasio krivima i naložio im da plate po 380 eura kazne. Od toga se svakome oduzima 80 eura zbog dva dana provedena u policijskom pritvoru. Uniforme su im oduzete, piše Danica.hr. (jutarnji.hr)