Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Puljak: Jučerašnji prosvjedi pokazali potencijal u društvu za promjene

Gost emisije Nedjeljom u 2, splitski bio je gradonačelnik Ivica Puljak. Zašto njegova stranka plaća Splićanima autobuse da prosvjeduju u Zagrebu? Može li ljevica ujedinjena na izbore, te jesu li najveći problemi u državi sudstvo i Ivan Turudić ili možda ima i drugih problema, neka su od pitanja o kojima je govorio.

 

Komentari premijera Andreja Plenkovića na jučerašnji prosvjed su bili da se ovdje radi o proruskom skupu, Puljak se i sam zapitao zašto on to govori, ali kako kaže, primijetio je da je bio malo nervozniji nego inače, možda je očekivao manje od ovog skupa pa ga je to iznenadilo.
– Ovo što se jučer dogodilo pokazalo je potencijal u društvu za promjene i nadam se da ćemo to iskoristiti. Zašto je premijer nazvao prosvjednike da su prorusi, stvarno mi nije jasno, kazao je.

Dodaje kako smatra da je režim Vladimira Putina autokratski i o njemu misli sve najgore.

– Napali su jednu zemlju potpuno neopravdano i ovo ubojstvo Alekseja Navaljnog o tome mislim sve najgore i nadam se da će Ukrajina pobijediti Rusiju, jer ovo je veliki problem koji bi mogao destabilizirati Europu i svijet, govori. (hrt)