Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump progovorio o smrti Navaljnog, ne spominje Putina kao krivca

Donald Trump, koji je kao američki predsjednik bio na udaru kritika zbog pohvala na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina, u ponedjeljak se prvi put oglasio o smrti ruskog disidenta Alekseja Navaljnog zagonetnom porukom u kojoj nikoga nije okrivio.

  • Zbog iznenadne smrti Alekseja Navaljnog sve sam više i više svjestan što se događa u našoj zemlji, napisao je Trump na društvenim mrežama, a njegova se objava, kako se čini, odnosi na njegove vlastite političke nevolje.
  • To je spor, ali postojan razvoj događaja s POKVARENIM, radikalno lijevim političarima, tužiteljima i sucima koji nas vodi u propast. Otvorene granice, namješteni izbori i besramno nepoštene sudske odluke UNIŠTAVAJU AMERIKU. MI SMO NACIJA KOJA IDE U PROPAST, NACIJA KOJA PROPADA! MAGA2024, napisao je Trump.

Predsjednik Joe Biden izravno je okrivio Putina za smrt Navaljnog u kažnjeničkoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga, kao i Trumpova republikanska suparnica Nikki Haley.
Bivši predsjednici i vodeći članovi Kongresa iz obje stranke osudili su Putina zbog smrti najistaknutijeg ruskog disidenta nakon što je u petak objavljena njegova smrt u arktičkom logoru “Polarni vuk” u Harpu u regiji Jamalo-Nenecki, oko 1900 kilometara sjeveroistočno od Moskve.

No, Trump, izgledni republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju, šutnju je prekinuo tek u ponedjeljak.

Tijekom svojeg mandata od 2017. do 2021. Trump je pohvalno govorio o Putinu. (L.P./HRT/Hina)