Aktualno OG sada Ogulin

Održan novi susret Čitateljskog kluba “KNJIŠKI MOLJAC”

Međunarodni dan materinskog jezika koji se slavi  21. veljače 2024. članovi Čitateljskog kluba “Knjiški moljac” obilježili su novim susretom članova.

Polazište za raspravu poslužila im je knjiga “Sitnice koje život znače” talijanskog autora Lorenza Maronea.
Cesare ima sedamdeset sedam godina, čangrizav je, ne voli ljude, žena mu je umrla, a dvoje odrasle djece ide mu na živce. U međuvremenu je shvatio da je starost sjajna stvar – jer više apsolutno ništa ne mora. Posvetio se čistom, nepatvorenom, sebičnom uživanju u životu.
Lorenzo Marone svojim je Sitnicama koje život znače napisao zabavan, pitak i pametan roman, majstorski balansirajući smijehom na rubu suza, duhovit vodič kroz prednosti i mane starenja, tople napuljske ulice, smiješne i neuzvraćene ljubavi. Roman je inspirativno štivo o tome kako nikad nije kasno – ni za što te vam ga od srca preporučamo za čitanje.
Čitateljski odabir za nadolazeći mjesec ožujak je roman “Žena iz prodavaonice mješovite robe” nagrađivane japanske književnice Sayake Murate koji je napisala na temelju vlastitog iskustva rada u prodavaonici.
Roman je postao velik hit u Japanu, gdje je prodan u više od šesto pedeset tisuća primjeraka, nagrađen je prestižnom japanskom nagradom za književnost Akutagawa, preveden je na dvadesetak jezika, a časopis Vogue proglasio je autoricu ženom godine.
I nakon što se proslavila, Murata je nastavila raditi u tokijskoj prodavaonici gdje crpi inspiraciju za nove priče.
Posudite knjigu, čitajte i pridružite im se na sljedećem čitateljskom susretu u ožujku.