Aktualno OG sada Ogulin

Pučkom otvorenom učilištu Ogulin bespovratna sredstva u iznosu od 1.407.987,64 eura!

“Pučkom otvorenom učilištu Ogulin odobrena su bespovratna sredstva za energetsku obnovu sedamdeset godina stare zgrade sa statusom pojedinačnog zaštićenog kulturnog dobra koja se nalazi unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada Ogulina. Iznosom od 1.407.987,64 eura, financirat će se projekt Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu, kojim će se provesti mjere energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, osigurati zdravi klimatski uvjeti kao i obrtnički, strojarski i elektroinstalaterski radovi koji će rezultirati smanjenjem potrošnje energije te smanjenjem emisije CO2, odnosno dekarbonizacijom zgrade. Provedbom projekta energetski će se obnoviti 2.787,62 m2 građevinske bruto površine te postići ušteda u godišnjoj potrošnji primarne energije od 98,65 % u odnosu na stanje prije obnove.” – odlična je to vijest koja je objavljena u četvrtak na službenoj web stranici Ministarstva kulture i medija RH.

Projekt ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta se tako našao među ukupno 9 novih projekata, odabranih putem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra“ Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Za njihovu realizaciju Ministarstvo kulture i medija će izdvojiti ukupno 12.008.679,88 eura.

U javljanju za Radio Ogulin, ravnateljica ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković je, neskrivajući svoje zadovoljstvo, između ostalog uputila riječi zahvale cijelom projektnom timu koji je radio na izradi dokumentacije za potrebe prijave na ovaj javni poziv Ministarstva kulture i medija. Prema njenim riječima, još uvijek nije poznato kada će biti pozvana u resorno ministarstvo na potpis ugovora, ali vjeruje da će to biti uskoro. Važno je istaknuti da se radi o 100%-tnom sufinanciranju i bespovratnim sredstvima.

U nastavku razgovora je, između ostalog, izjavila i da trenutni radovi na uređenju i rekonstrukciji kino dvorane napreduju prema utvrđenom terminskom planu, a njihov dovršetak očekuje se tijekom ove godine.