Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tomaševiću stiglo pismo Bandićeve kćeri. ‘Ovo je apel za razumijevanje’

RTL doznaje da je na stol zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića stiglo pismo kćeri pokojnog Milana Bandića.

Ana-Marija Bandić u pismo podsjeća da tri godine od smrti, njezin otac i dalje nema spomenik na zagrebačkom groblju Mirogoj, time i mjesto sjećanja za obitelj i prijatelje. Bandićeva obitelj zahtjev za izgradnju spomenika podnijela je prije dvije godine i tvrde da nije utvrđena nikakva nepravilnost u vezi s dokumentacijom koja bi spriječila gradnju. Potvrdilo je to i Ministarstvo kulture.

“Poštovani gradonačelniče, ovo nije samo molba za dozvolu za izgradnju spomenika, ovo je apel jedne kreći za razumijevanje, za priznanje da, bez obzira na političke razlike, svatko zaslužuje da ih se sjećamo na način koji odražava ljubav i poštovanje prema životu koji je bio posvećen našem gradu”, stoji u pismu.
“To je jedno vrlo neobično ponašanje. Iako su ispunjene sve zakonske procedure, Tomašević jednostavno ne daje suglasnost da se uredi grobnica. To je nešto nevjerojatno. Znamo da svaki pokojnik ima pravo na mir, grob, na dostojanstven ukop i dostojanstveno obilježje. Zašto to Tomašević radi, teško je objasniti”, rekao je Ivica Lovrić, zastupnik u Gradskoj skupštini. Više na rtl.hr