Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sukobio se s mladićem, otišao u stan po nož pa ga izbo nekoliko puta

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 31-godišnjak se sumnjiči da je dana 24. veljače 2024. u 00:48 sati u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište 1, na pločniku ispred hotela, a nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s 22-godišnjakom otišao u stan po nož te se potom vratio natrag na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta.

Nanio mu je ubodnu ranu od koje je oštećeni 22-godišnjak u 01:20 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo Ubojstva te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, te je noćas iza ponoći predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak sudjelujući zajedno s 31-godišnjakom u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici, a koji je prethodio ubojstvu 22-godišnjaka počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu. (hrt)