Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Pripadnika američkih zračnih snaga ‘progutala‘ vatra pred izraelskom ambasadom, sve se prenosilo uživo na internetu

Čovjek je spustio telefon, a zatim se polio tekućinom i zapalio, rekavši u jednom trenutku da više neće biti sudionik u genocidu

Muškarac, identificiran kao pripadnik američkih zračnih snaga, kritično je nakon što se zapalio ispred Izraelskog veleposlanstva u Washingtonu, priopćile su vlasti.

Policija je izvijestila kako je reagirala na incident na International Driveu oko 13 sati u nedjelju kako bi pomogla tajnoj službi. Vatrogasci i hitna služba rekli su da muškarac ima ozbiljne opekotine.
“Odraslog muškarca su vatrogasci i hitna medicinska pomoć prevezli u lokalnu bolnicu gdje je i dalje u kritičnom stanju”, objavila je policijska uprava na platformi X.

Snimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje čovjeka u uniformi kako viče “Slobodna Palestina” dok gori i predstavlja se kao aktivni pripadnik zračnih snaga. Muškarac je navodno gorio oko minutu prije nego što su ga policajci ugasili.
Neimenovani muškarac prišao je ambasadi i incident počeo prenositi uživo na platformi za video streaming Twitch, rekla je osoba upoznata s tim za Associated Press. Čovjek je spustio telefon, a zatim se polio tekućinom i zapalio, rekavši u jednom trenutku da “više neće biti sudionik u genocidu”, rekao je izvor za AP. Video je kasnije uklonjen s platforme za streaming.

Glasnogovornik zračnih snaga potvrdio je za agenciju France-Press da je muškarac bio aktivan član, ali nije dao dodatne pojedinosti. Glasnogovornik izraelske ambasade rekao je da nitko od osoblja nije povrijeđen i da im je muškarac “nepoznat”. (S.Ž., jutarnji.hr)