Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nakon 18 godina gasi se Dubrovačka televizija

Nakon 18 godina u četvrtak, 29. veljače s emitiranjem prestaje Dubrovačka televizija, a bez posla ostaje trinaestero zaposlenika, koji već dva mjeseca nisu dobili plaće, objavila je glavna urednica televizije Marija Njavro.
Uz to, s radom prestaju i Radio Jug te Dubrovački portal, a Njavro je u oproštajnoj video- poruci gledateljima istaknula da su zaposlenici dobili obavijest većinskog vlasnika Orsata Zovka i direktorice Nikoline Dvorski da je tvrtka ponovno u blokadi te da će se do kraja tjedna proglasiti stečaj zbog lošeg poslovanja i nedostatka sredstava.

– To je veliki gubitak za Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. I veliki gubitak svima nama, poručila je Njavro.

– Tužni smo zbog ovakvog kraja, no ostaje nada da naš rad neće ostati zaboravljen. Tko je sve odgovaran za ovu situaciju u kojoj smo se našli? Odgovora je sigurno mnogo, no ostat ćemo profesionalni i dostojanstveni pa prstom nećemo upirati u nikoga, rekla je novinarka Danijela Demarin Hasanović.

Glavna urednica Marija Njavro istaknula je da nitko od zaposlenika nije primio plaću za siječanj, a prema informacijama većinskog vlasnika, teško da će biti plaćeni i za veljaču.

– Nitko od nas ne prima naknade za prekovremeni rad niti smo to ikad tražili. Taj posao radimo iz ljubavi, no ne živi se samo od ljubavi, stoga vjerujemo u institucije pravne države i poduzet ćemo sve korake kako bismo primili plaće za sve što smo do danas odradili, rekla je Njavro.

Dodala je da će u srijedu u 18 sati, u terminu Dnevnika, emitirati specijalni dokumentarni film o radu, djelovanju i postojanju Dubrovačke televizije.(hrt)